wijerentolde > Nieuws > Nieuws

Onze contacten met Trachtenverein Floninger uit Kapfenberg in Oostenrijk

14-07-2020 16:07:29

Deze keer een artikel over onze contacten met Trachtenverein Floninger. Ze komen uit Kapfenberg in de Oostenrijkse landstreek Steiermark. Dit is een mooie groep, die al in 1913 is opgericht. Als doelstelling hebben ze: het behoud van de klederdracht, de gebruiken en gewoontes, met name om de cultuur van Steiermark te behouden. Ze hechten bijzonder veel belang aan de overdracht van volksdansen, liederen en volksmuziek aan de volgende generatie.

 

De eerste contacten zijn ontstaan tijdens een festival in 2008, waarvoor Wi’j Eren ’t Olde was uitgenodigd via Cioff Nederland. Dit vond plaats op verschillenden plaatsen in het Mürztal in Oostenrijk.

 

In 2013 kreeg Wi’j Eren ’t Olde een uitnodiging om naar Kapfenberg te komen. Van 5 t/m 8 juli hebben we daar deelgenomen aan het festival van Trachtenverein Floninger. We werden daar ondergebracht in een studentenverblijf van de universiteit.

 

In 2015 van 9 t/m 12 augustus zijn de Floniger op ons festival geweest ter ere van ons 60- jarig jubileum. In Zelhem werden de mensen uit Kapfenberg ondergebracht bij gastgezinnen, allen geen lid van Wi’j Eren ’t Olde.

 

Klik op de foto voor een video van een optreden van de Floninger op 12 juli 2015 bij Herberg Erve Kots in Lievelde.

 

 

Klik op de foto voor een vergroting

Ga terug