wijerentolde > Nieuws > Nieuws

Dag 1 van het bezoek van de Scheeßeler Trachtengruppe.

05-07-2019 20:20:10

Zelhem – Op vrijdagmiddag 5 juli zijn onze gasten aangekomen. Het zijn allen leden van de Original Scheeßeler Trachtengruppe uit Scheeßel (D). Scheeßel is een gemeente en plaats in de Duitse deelstaat Nedersaksen, gelegen in het Landkreis Rotenburg. We zijn daar in 2016 op bezoek geweest, het is dus ook een weerzien met bekenden.

 

De leden van deze groep zijn dansers en muzikanten tussen de 6 en 86 jaar oud. Het repertoire van deze groep heet Scheeßeler Bunten, dit zijn oude dansen uit de eigen streek met de bijbehorende muziek en klederdracht. De gasten kregen eerst een welkomsborrel en daarna koffie of thee met een plak cake. Ze logeren dit weekend bij gastgezinnen.

 

Op de foto kunt u zien dat we ”een smakelijk” cadeau hebben gekregen.

 

Openbare optredens, van beide groepen, zijn er op zaterdagmiddag 6 juli (13:00 – 15:00) op de Markt in Zelhem en op zondagmiddag 7 juli (12:30 – 14:00) bij Erve Kots in Lievelde.

 

Voor meer informatie over onze gasten zie de website http://www.trachtengruppe-scheessel.de/. Voor meer informatie over Wi’j Eren ’t Olde zie de website  http://www.wijerentolde.nl/.

 

Op de foto kunt u zien dat we ”een smakelijk” cadeau hebben gekregen.
(foto: archief Dansgroep Wi’j Eren ’t Olde - klik op de foto voor een vergroting)

Ga terug